Predsednik Vučić o sednici GO SNS: “Razgovaraćemo o unutrašnjim problemima i rešićemo te probleme”

Predsednik Vučić o sednici GO SNS: “Razgovaraćemo o unutrašnjim problemima i rešićemo te probleme”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao sa delegacijom nemačke nemačke porodične kompanije Bizerba od ogromnog značaja za taj grad, koji je bio u ćorsokaku, ali i ceo Kolubarski okrug i okolna mesta u Valjevu.

Ugovor o ulaganju nemačke kompanije potpisan je danas u Predsedništvu.

„Danas je veliki i važan dan u Predsedništvu, jer je danas sve završeno i uskoro se kreće sa izgradnjom pogona jedne fantastične porodične kompanije, koji će biti gotov za nešto više od godinu dana“, rekao je Vučić.

Dodao je da je reč o velikoj investiciji, na 10.000 kvadrata, koja će, za početak zaposliti 300 ljudi, sa značajno većim platama od prosečnih.

Prema njegovim rečima, početak proizvodnje očekuje se najkasnije u četvrtom kvartalu 2022. godine.


„Bizerba je sinonim za visoko precizne instrumente. Radostan sam zbog Valjevaca, Kolubarskog okruga u celini. Ovo znači drastične promene i za Lajkovac, Ljig, Mionicu, Osečinu, Kosjerić. Ovo su temeljne, velike promene, ovi ljudi donose najpreciziniju tehnologiju, zaposliće visoko plaćene ineženjere i veoma dobro plaćene radnike“, rekao je Vučić.

Primetio je da je ovo nova investicija posle mnogo godina u Valjevu, i to drugačija od onih radno intenzivnih kakve su bile do skora.

„Bizerba je nešto novo za Valjevo, što će da promeni sve oko Valjeva“, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da je Valjevo bilo u ćorsokaku, pre izgradnje auto-puta Miloš Veliki, sa kojim će biti spojeno brzom saobraćajnicom, čime će uz gasne veze biti ispunjenu svi uslovi da dobar i uspešan rad investitora.

„To je fantastična kompanija, a ovo je samo početak. Taman koliko im je sedište udaljeno od Štutgarta u Nemačkoj, toliko su u Valjevu udaljeni od Beograda. Mnogo sam brinuo za Valjevo pre ovoga“, rekao je Vučić i dodao da Valjevo treba da dobije i novi vodovod.

Ponovio je da se radi o neverovatnim promenama, i da Valjevo više neće ličiti na ono što je do sada bio.

„Svega toga ne bi bilo, da nije bilo mnogo nemačkih investicija, gotovo iz svake nemačke pokrajine“, kazao je on.

Predsednik se osvrnuo i na ostale aktuelne teme.

O Kosovu

– Mi čuvamo svoje nacionalne i državne interese. Narednih dana ćemo pričati o tome, biće velike i važne konsultacije, očekuje se nastavak dijaloga u Briselu. Grčka nas uvereva da neće priznati nezavisnost Kosova.

Sednica SNS

– Prvo ćemo da razgovaramo u ujedinjenju sa SPAS-om, a zatim o našim ćemo razgovarati o našim planovima. Mi ćemo otvoreno razgovorati unutrašnjim problemima, i te probleme da rešavamo – rekao je predsednik Vučić.

UDARNA VEST.rs (Objektiv/Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare