“Nema dileme, ONI su likvidirali porodicu Đokić”: Ubice odali ovi TRAGOVI, nisu uspeli da ih uklone

“Nema dileme, ONI su likvidirali porodicu Đokić”: Ubice odali ovi TRAGOVI, nisu uspeli da ih uklone

Osobe koje su ubile tročlanu porodicu Đokić – vlasnika menjačnice Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25) su ljudi koji žive u Aleksincu i Nišu. Ovo je ekskluzivno saznanje Objektiva, i to iz dobro upućenih izvora, koji nemaju dilemu da su porodicu likvidirali profesionalci i da je ubistvo počinjeno iz koristoljublja.

Kako dalje prenosi Objektiv, egzekutore tročlane porodice odali su materijalni tragovi koje nisu uspeli da uklone.

U želji da od iskusnih policijskih operativaca dobijemo potvrdu teorije da su ubice profesionalci, ali i “lokalci”, obavili smo razgovor sa nekoliko sagovornika.

– Mislim da je zločin počinio neko i iz njihovog okruženja, a motiv je dug ili razbojništvo. Značajan za istragu je spisak iz sefa koji je pronađen u menjačnici, u kojem je vlasnik menjačnice zapisivao imena dužnika. Ovakve zločine ne čine amateri i mislim da su bila dvojica ili trojica počinilaca – analizira za Objektiv Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije.

ELIMINIŠEŠ LICE, ELIMINIŠEŠ DUG

Nekadašnji šef beogradske policije Marko Nicović tvrdi za Objektiv da je verovatno Đokića i njegovu porodicu ubio – dužnik.

– Ako je ubijeni davao novac na kamatu, onda je moguće da je neko od dužnika da bi eliminisao dug, eliminisao i poverioca. To se često dešava u praksi. Likvidira poverioca i nema nikakvih tragova, papira. On rešava time svoj dug. Ubica smatra da ako nema poverioca, nema ni duga. Ako su u sefu pronađeni spiskovi sa imenima dužnika, onda je u pitanju dug. Sef krije tajnu. Celu porodicu niko ne ubija tako lako ako nije debelo zadužen.

Istraga treba da ispita i Đokićevu nameru da ćerki kupi stan u Nišu. To je druga opcija. Nekom je data informacija da ima keš jer je kupovao stan. U tom slučaju znači da su tipovani. U pitanju nije amaterska grupa već profesionalna – objašnjava Nicović. Dalje naglašava da policija treba da ide pravim tragom da bi došla do izvršioca.

– Važno je da joj se ne poturaju lažne zastave. Verovatno su bila dvojica izvršilaca – dodaje on.

DVOJICA IZVRŠILACA 

Profesor Fakulteta za bezbednost dr Miroslav Bjegović smatra da su Đokiće ubili dužnici iz kriminalne sredine, koji su pozajmili novac na kamatu.

– U pitanju je ubistvo zbog dugova, što će istraga ubrzo pokazati. Ubistvo je planski izvedeno, a moguće je da su ubice i iz regiona. Zasigurno su bila dvojica egzekutora jer su u telima žrtava nađena dva različita kalibra municije – kaže Bjegović.

ALEKSINAC DANAS TUGUJE

Iako se porodica ubijenih nadala da bi ostatke tela mogla da preuzme u utorak, tek juče, zbog dodatnih obdukcija, porodica je preuzela posmrtne ostatke. Goran, Gordana i Lidija biće sahranjeni u četvrtak na groblju u Žitkovcu.

– Tela će prenoćiti u Moravcu kod Goranove majke. Ispratićemo ih kako dolikuje. Po profesiji sam učitelj. Učim decu da budu dobro, a dočekao sam da monstrumi koji rade ovakve stvari budu na slobodi – kroz suze je rekao Gordanin brat Novica Aritonović.

Đokići će biti sahranjeni u novoj porodičnoj grobnici. Goranov otac je sahranjen na ovom groblju, kao i brat, ali se porodica odlučila da sve troje budu sahranjeni na istom mestu.

U Aleksincu će sutra biti proglašen dan žalosti. Zastave Republike Srbije biće spuštena na pola koplja, na prvom času u školama održaće se minut ćutanja, a program muzičke nastave biće prilagođen.

Tokom sutrašnjeg dana u Aleksincu neće biti puštana narodna i zabavna muzika, a neće biti ni programa zabavnog karaktera na javnim mestima.

UDARNA VEST.rs (Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare