OTELI GA ISPRED AMBASADE, PA MUČILI NA STADIONU Kako je Belivukov klan svirepo ubio Nikolu Mitića: Krečili prostorije u Humskoj, nameštaj čistili kiselinom da PRIKRIJU TRAGOVE KRVI

OTELI GA ISPRED AMBASADE, PA MUČILI NA STADIONU Kako je Belivukov klan svirepo ubio Nikolu Mitića: Krečili prostorije u Humskoj, nameštaj čistili kiselinom da PRIKRIJU TRAGOVE KRVI

Kada su 10. avgusta 2020. godine pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uočili Nikolu Mitića (33) u njegovoj „hondi sivik“ na Dedinju, preprečili su mu put ispred Ambasade SAD i pred većim brojem ljudi, kidnapovali ga, vezali i ubacili u „škodu superb“ (BG 717-HJ). Tukli su ga do baze, odnosno svojih prostorija na stadionu Partizana u Humskoj, gde su nastavili sa mučenjem ovog mladića.

Ovi detalji, pored ostalog, navode se u zahtevu za sprovođenje istrage za ubistvo Nikole Mitića, za šta su osumnjičeni Veljko Belivuk, Marko Miljković, Senad Rešović, Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Dejan Tešić, kao i u to vreme jedva punoletni A. S. i N. S, navode Novosti.


– Rešović je tukao Mitića sve vreme dok je ovaj bio vezan u autu – piše u tužilačkom aktu, u koji su „Novosti“ imale uvid:

„Po dolasku u Humsku, fizičko maltretiranje i ispitivanje Mitića nastavili su Belivuk, Miljković, Lalić, Budimir, Hrvatin, Tešić i Rešović. Tražili su da im kaže ko ga je poslao da ih prati i uzeli su mu telefon, na kom je imao aplikaciju „Skaj“. Naterali su ga da im da šifru i tu su videli njegovu komunikaciju sa Lazarom Vukićevićem.“

U isto vreme, kako tvrdi tužilac, Lalić se pozabavio brisanjem video-zapisa sa stadiona, na kojima je bio zabeležen ulazak Mitića u njihovu „bazu“, dok je zadatak Vladimira Greka i A. S. bio da se otarase Mitićevog telefona. Aparat su bacili u Dunav.

Belivuk i Miljković su, zatim, doneli odluku da se pretučeni Mitić prebaci u vikendicu u Ritopeku i tamo ubije, navodi se u zahtevu.

– Njih dvojica su ostala u prostorijama u Humskoj, jer su se bojali da će neko da prijavi otmicu Mitića, koja se dogodila usred dana, na javnom mestu i ispred Ambasade SAD. Njih dvojica su organizovala i da se istog dana hitno okreče prostorije „Principa“ na stadionu, kako bi uklonili Mitićevu krv, koja je prskala tokom zlostavljanja – piše u dokumentu.

Okrivljeni Miloš Budimir, Lalić i Tešić odvezli su žrtvu u Ritopek, gde ih je u vikendici čekao, kako navodi tužilac, Draganić.


– Na osnovu uputstava i naredbi Belivuka i Miljkovića, koje su slali preko „Skaja“, Mitiću su najpre, u njihovoj „klanici“, kako su nazivali skrivenu prostoriju u garaži, odsekli prst na nozi, potom su ga davili, a na kraju zaklali – navodi se monstruozan opis ubistva:

„Za to vreme na stadionu su Belivuk i Miljković, sa Spasojevićem, koji je doneo farbu, krečili prostorije u kojima je boravila žrtva. Nameštaj i podove su prebrisali sonom kiselinom, a krevet sa jastucima, na kojem je sedeo Mitić, isekli su i bacili na deponiju.“

Njegovu „hondu sivik“ pripadnici grupe su, po nalogu vođa, odvezli na Košutnjak i detaljno je prebrisali i očistili od tragova. Ostavili su auto i zaključali u Ulici Pere Velimirovića kod broja 52. Tamo je i pronađen prvog dana maja ove godine.

– Sutradan, po ubistvu Mitića, Belivuk, Miljković, Spasojević, Miloš Budimir, Lalić i Hrvatin vratili su se u Ritopek, gde ih je čekao Draganić, kako bi uklonili telo – navodi se u obrazloženju naredbe o proširenju istrage:

„Žrtvu su isekli i samleli u mašini za mlevenje mesa. Ostatke su spakovali u džakove i pobacali u Dunav. Hrvatin i Draganić su, potom, prostoriju oprali različitim hemijskim sredstvima, sonom kiselinom, varikinom i vodom.“

Mitrović pratio Radojevića

U naredbi za proširenje istrage, protiv ove kriminalne grupe naveden je i podatak da se Dragan Mitrović (32), koji je uhapšen istog dana kad i Senad Rešović (33), tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela. On se sumnjiči da je pratio i sakupljao podatke o Zdravku Radojeviću, koga su pripadnici grupe oteli i ubili novembra 2020. godine.

Hrvatinu poseban status

U proširenju istrage protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića navode se i podaci iz kojih proizilazi da je Bojan Hrvatin stekao status optuženog – svedoka. To nije povlašćen status, poput svedoka saradnika, jer je učestvovao u ubistvima, ali će mu kazna biti manja, jer je pristao da sarađuje sa istražnim organima i ispriča svoja saznanja i detalje učešća u najkrvavijim delima.

On se, inače, od optužbi brani sa slobode, odnosno u kućnom je pritvoru.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare