Vučko, pukovnik Žandarmerije napustio Beograd zbog Veljinog klana

Vučko, pukovnik Žandarmerije napustio Beograd zbog Veljinog klana

Visokorangirani član kriminalne grupe Veljka Belivuka Marko Miljković koga su mediji prozvali Mesar pretio je Nenadu Vučkoviću, pukovniku MUP-a zaposlenom u Žandarmeriji. Vučković je pretnje prijavio SBPOK a istragu je pokrenulo Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ovo se danas saznalo na glavnom pretresu Goranu Papiću, bivšem zameniku načelnika SBPOK-a pred Višim sudom u Beogradu.

Ne zna se šta su motivi Miljkovića koji se zajedno sa pripadnicima pomenute grupe sumnjiči za ukupno 11 ubistava, otmica i mučenja, ali neko vreme šuškalo se da je Vučković u problemu i da se zbog toga sklonio iz Beograda. Jedno vreme bio je i zvanično prekomandovan u Vranje a upravo se to „izgnanstvo“ pripisivalo kao kazna što je prijavio pretnje.

Inače, Vučkovića su mediji opisivali kao čoveka bliskog kriminalci i vođi navijača Saletu Mutavom, od koga se posle ubistva oprostio i čituljom, ali i kao emotivnog partnera Dijane Hrkalović u to vreme sekretarke u Upravi kriminalističke policije, koja je kasnije, u julu 2017, avanzovala i postala državna sekretarka.

Iako je bila „samo“ sekretarka u UKP MUP, Hrkalović je važila za sivu eminenciju MUP-a, a kuolarske priče su bile da je upravo ona „kumovala“ njegovom prelasku iz Vojske Srbije u policiju.

U vreme kada je pod za sada neobelodanjenim okolnostima jednu uniformu zamenio drugom, Vučković je bio i član Skupštine FK Partizan, i to kao predstavnik navijača.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare