ODREĐEN PRITVOR BOMBAŠU IZ PANČEVA Bacio eksploziv na stambenu zgradu i promašio, bomba pala na trotoar, oštetila fasadu i automobile

ODREĐEN PRITVOR BOMBAŠU IZ PANČEVA Bacio eksploziv na stambenu zgradu i promašio, bomba pala na trotoar, oštetila fasadu i automobile

Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv B.S. (32) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno nošenje eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

– Osumnjičenom se stavlja na teret da je pre tri dana oko 3.20 sati, u Starčevu i Pančevu, neovlašćeno nosio minskoeksplozivno sredstvo sa rasprskavajućim dejstvom čije držanje građanima nije dozvoljeno i da je eksplozijom izazvao opasnost po život i telo ljudi i za imovinu većeg obima, tako što je iz Starčeva došao do ul. Svetog Save br. 62 u Pančevu neovlašćeno noseći sa sobom jednu ručnu bombu M52, koju je aktivirao i bacio ka terasi iznad lokala na drugom spratu višestambenog objekta „Magnolija“, iako je bio svestan da time ugrožava živote i tela stanara te zgrade, ali je promašio terasu pa je bomba pala na trotoar i eksplodirala, kojom prilikom je eksplozija oštetila fasadu zgrade i dva parkirana putnička vozila, posle čega je osumnjičeni pobegao sa lica mesta – navodi se u saopštenju Tužilaštva, prenosi Blic.

Dalje se navodi da nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu nakon što je prethodno bio lišen slobode i po nalogu tužilaštva zadržan u trajanju do 48 časova, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu je na predlog tužilaštva odredio pritvor osumnjičenom zbog postojanja opasnosti od bekstva, kako boravkom na slobodi ne bi ometao istragu uticanjem na oštećene i svedoke koje je neophodno ispitati tokom istrage.

– Zbog svega toga osumnjičenom se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina a sam događaj je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka – stoji u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare