VAŽAN RAZGOVOR! Vučić razgovarao sa predsednikom Islamske Republike Iran

VAŽAN RAZGOVOR! Vučić razgovarao sa predsednikom Islamske Republike Iran

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovorao je telefonom sa predsednikom Islamske Republike Iran Ebrahimom Raisijem.

Predsednik Vučić je u razgovoru istakao da je Srbija zainteresovana da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes. On je izrazio nadu da će ova godina, kada dve zemlje obeležavaju 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, obilovati dobrim primerima saradnje i češćim kontaktima dveju strana. S tim u vezi je izdvojio oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i različite proizvodne delatnosti, građevinarstvo, rudarstvo i energetiku i informacione tehnologije, ne izostavivši ni obrazovanje, kulturu i sport.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija iskreno zahvalna Iranu, koji, uprkos velikim pritiscima, svoje prijateljstvo pokazuje principijelnim stavom o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i podrškom po ovom pitanju.

Predsednik Raisi je rekao da će Iran ostati dosledan poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nastaviti da u tom smislu podržava našu zemlju u međunarodnim organizacijama. On je potvrdio opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom i zahvalio predsedniku Vučiću za angažovanje na razvoju bilateralne saradnje.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će uskoro biti realizovani ranije planirani međudržavni kontakti i razmena poseta na visokom nivou.
Dvojica državnika su razgovarali i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni, prenosi Informer.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare