INVAZIJA NA Ukrajinu, SANKCIJE ZA Rusiju, SRBIJA već ima pritiske

INVAZIJA NA Ukrajinu, SANKCIJE ZA Rusiju, SRBIJA već ima pritiske

Predsednik SAD DŽo Bajden je danas na konferenciji za medije saopštio da je priznavanje LNR i DNR početak invazije Rusije na Ukrajinu.

On je zatim najavio novi paket sankcija Rusiji, a tom prilikom je napomenuo da ukoliko se situacija pogorša nastaviće sa novim sankcijama.

Podsetimo, članice EU uvele su ranije danas novi paket sankcija Rusiji zbog eskalacije situacije na istoku Ukrajine i priznavanja nezavisnosti LNR i DNR.

Vučić je obraćajući se iz Monaka rekao da je Srbija u problemu zbog predstojeće krize izazvane događajima u Ukrajini, ali dodao da građani ne treba da brinu.

– Neću da lažem da je situaciju u svetu dobra. 2.000 dolara za gas. To je neizdrživo. Radimo sve što možemo da obezbedimo Srbiju – rekao je Vučić.

Kako Vučić kaže, Srbija je država koja će se boriti da ostane vojno neutralna.

– Posvećeni smo svojim interesima. Srbija je na evropskom putu, ali nećemo se odreći prijatelsjtva sa Rusijom i Kinom, niti bilo kim od naših tradicionalnih partnera – rekao je Vučić.

Srbija se, dodaje, nada miru, dobrim odnosima sa svima, i suviše smo mala zemlja da bismo nekome pretili ili radili protiv nekoga.

– Bitno je da sačuvamo svoju zemlju, da sačuvamo pristojan i dobar život i da sačuvamo naš narod od stradanja – istakao je predsednik.

Vučić je kazao da je Ukrajina uvek podržavala suverenitet naše zemlje i Srbija njihov.

– Ukrajinski ambasador je od nas tražio da osudimo rusku agresiju, ja na to imam prost odgovor: Mi smo mala zemlja, ne želimo sebi da ukidamo mogućnost prijateljstva, mi ne odlučujemo o budućnosti Ukrajine – rekao je Vučić.

On je zatražio od ukrajinskog ambasadora da pozove Zelenskog da osudi agresiju koju su nad Srbijom sproveli SAD, Velika Britanija, Nemačka i druge zemlje zapada.

– Pa kad on to učini, onda ću ja osuditi agresiju – rekao je on.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare