POČETAK RADOVA NA PUTU SREMSKA RAČA-KUZMIN VUČIĆ: Rekao mi je Dragan da je most jedan od najboljih i najsolidnije građenih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas ceremoniji kojom će biti obeležen početak radova na deonici Sremska Rača-Kuzmin. Početku izgradnje trase autoputa prisustvuju i ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije, Aleksandar Antić i Žoran Drobnjak, ambasador Turske Hami Aksoj i predstavnici izvođača radova.

Deonica Sremska Rača-Kuzmin deo je projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

– Kamen i šljunak su uvek problem, ali ako obezbedimo dovoljno materijala uspećemo. Tu postoji i pitanje cena, jer su cene svih materijala skočile drastično. Ovo nam je važna veza kompletnog Srema, Beograda i Novog Sada sa Bosnom i Hercegovinom, rekao je predsednik.

– Rekao mi je Dragan Jocić da je ovo jedan od najsolidnijih i najboljih mostova u Srbiji. On je veoma stručan i u njega imamo veliko poverenje – rekao je predsednik.

Obraćanje ambasadora Turske u Beogradu

– Cenjeni ministri, predsedniče, dragi gosti, zadovoljan sam što sam ovde. Srbija prolazi kroz ekonomski zamah i to se beleži kroz ekonomski rast od 7.5 odsto. Sa tim rezultatima se uvršćuje u niz zemakja koje beleže rast u Evropi – rekao je ambasador Turske u Beogradu Hami Aksoj.

– Trgovinska razmena je prošle godine ostvarila rekord. Radićemo još više da dostignemo nove ciljeve. Ovaj auto-put koji gradimo neće služiti samo Srbiji, već čitavom regionu. Most preko Save i ova deonica iznosi 19 kilometara, u izgradnji mosta su korišćene najnovije tehnologije i vrlo je kvalitetan. Planirano je da se most završi u 2023. godini i ponosni smo što ovako značajan projekat realizuje firma iz Turske – zaključio je on. 

Kako je predsednik saznao iz razgovora sa izvođačima, ova deonica trebalo bi da bude gotova do kraja godine.

– Ljudi misle da auto-put možemo da izgradimo od vazduha i vode. Kamen je uvek problem, ali naše je da se pobrinemo i da obezbedimo sve materijale na vreme – prokomentarisao je predsednik na komentar da je cena materijala poskupela.

Kako je Vučić naveo, sve što se gradi važno je za celu Srbiju, pogotovo Sremce.

– Bitnih 19 kilometara – dodao je.

– Samo mi objasnite, gde je sada Kuzmin? Gore je trasa? Tamo je Rača… Gore je izlaz na auto-put? Sad sam se orijentisao – komentarisao je Vučić, posmatrajući plan trase, prenosi Kurir.

– Novi most na Rači. Dragan Jocić, jedan od naših najvećih stručnjaka, uverio me je da je ovaj most jedan od najboljih i najsolidnije građenih u Srbiji. Kompletna deonica sa svim mostovima i vijaduktima biće završena do kraja sledeće godine. Živela Srbija- objavio je predsednik tokom posete.

Ko će sada da se bavi izborima, mnogo problema ima, muka je, ko o njima razmišlja, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

– Ne počinjemo prikupljanje potpisa, nismo još doneli odluku o kandidatu, zakazao sam sednicu Predsedništva za 7. mart, pa ćemo tada doneti odluku – rekao je Vučić odgovorivši na pitanje o prikupljanju potpisa za predsedničke izbore.

Upitan o podizanju borbene gotovosti vojske u Hrvatskoj, Vučić kaže da to Srbija neće činiti, jer nema razloga za to.

Upitan o „sedenju na dve stolice“, Vučić kaže da „mi imamo svoju stolicu“.

– Pritisci su ogromni na našu zemlju, biće to mnogo teško izdržati. Do kasno sam imao razgovore sa predstavnicima više zemalja, danas ceo dan… Tek toliko o velikom poštovanju prava i nezavisnostio drugih zemalja – kaže Vučić.

Kako je naveo, „koliko budemo mogli, držaćemo se i čuvati“.

– Jednu zemlju imamo, ali uopšte nije jednostavno – rekao je Vučić.

Upitan je i kako će se Srbija postaviti ukoliko se sutra bude glasalo u Ujedinjenim nacijama u vezi sa situacijiom u Ukrajini.

– Što se tiče raznih glasanja, mi smo juče imali devet glasanja, u osam se nismo pridružili u jednom jesmo, danas smo se u jednom pridružili… Tako imamo svaki dan, nemam pojma, samo me obaveste na kraju o tiom brojevima – rekao je Vučić.

Ponovio je da „za sve ono što se tiče kršenja teritorijalnog integriteta Srbija se pridružuje, a tamo gde su u pitanju sakncije, Srbija se ne će pridruživati.

– Bar dok možemo da izdržimo, bar još koji dan još malo dok sam de fakto predsednik Republike. Posle toga, kada izaberete nekog drugog, onda je to drugačija priča – rekao je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare