HAOS U SUDNICI: Pali ključni dokazi protiv Šarića! Tužilac traži izuzeće celog veća koje je Šarića prebacilo u kućni pritvor

Sudsko veće Apelacionog suda u Beogradu, koje razmatra žalbe na ukinutu presudu kojom je Darko Šarić bio osuđen na 15 godina zatvora, odlučilo je da prihvati predlog odbrane i ponovo sasluša svedoke-saradnike Nebojšu Joksovića i Draška Vukovića, ali i da iz spisa predmeta izdvoji prisluškivane telefonske razgovore Šarićevog brata Željka Vujanovića.

Zamenik tužioca zatražio je pismeni otpravak ove odluke da se iz spisa izbaci ključni dokaz, ali mu je sudija rekao da je odluka već obrazložena.

– Odluku sam vam saopštio, vršio sam uvid u predmet, tačno znam o kom broju razgovora se radi. Veće je našlo da je nezakonito, nemamo šta da polemišemo više – rekao je sudija posle čega je došlo do rasprave u sudnici, posle koje je tužilac Saša Ivanić zatražio izuezeće celog veća, tvrdeći da je ono pristrasno i da je nezakonito čak omogućilo da Darko Šarić iz Centralnog zatvora u kom je proveo sedam godina i devet meseci, bude prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

– Pokazali ste pristrasnost, koja potiče još od ukidanja pritvora. Doneli ste odluku i odredili jednu adresu, a okrivljeni Šarić nije otišao na adresu na koju ste odobrili, već na drugu adresu. Pitanje je kako je moguće, je li to jedinstven slučaj u zemlji, da okrivljeni sam odredi gde će ići. Vi ste tek nakon pet dana regovali. Pod broj dva, sudsko veće nije donosilo odluku o ukidanju pritvora, već da ste vi neovlašćeno doneli tu odluku – rekao je zamenik tužioca Saša Ivanić.

On je dodao da postoje i drugi razlozi:

– Ni jednom rečju stranke niste obavestili šta je predmet rasprave – rekao je Ivanić i dodao da i današnja odluka da se izdvoji jedan od ključnih dokaza, ide u prilog njegovoj tvrdnji da je veće pristrasno.

Podsetimo, Šarićevi advokati na prethodnom ročištu zatražili su neposredno saslušanje i suočenje svedoka saradnika navodeći da jedan sigurno ne govori istinu, jer se na iste okolnosti izjašnjavaju potpuno različito.

– Veće je donelo odluku da izvrši uvid u spise predmeta, iskaze svedoka i sve naredbe. Što se tiče predloga odbrane, ispitaće se svedoci saradnici Joksović i Vuković – naveo je predsednik veća.

On je dodao i da je prihvaćen predlog odbrane da se iz spisa predmeta izdvoje transkripti telefonskih razgovora koji se odnose na optuženog Željka Vujanovića, inače brata Darka Šarića.

– Navedeni transkripti nisu pribavljeni na zakonit način, mera je trajala duže od godinu dana što nike po zakonu – dodao je sudija.

Podsetimo, presretnuti telefonski razgovori, koji su bili šifrovani ali je tužilaštvo tvrdilo da u njima okrivljeni razgovaraju o trgovini drogom, bili su jedan od ključnih dokaza u postupku protiv Šarića i ostalih.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare