UŽIVO PREDSEDNIK U ADAŠEVCIMA Mađarska uvek na strani Srbije i zastupa naše interese SIJARTO: Ako iko zna šta je rat, to su Srbi

UŽIVO PREDSEDNIK U ADAŠEVCIMA Mađarska uvek na strani Srbije i zastupa naše interese SIJARTO: Ako iko zna šta je rat, to su Srbi

Kada nastupamo u Briselu, ne zastupamo samo mađarske nego i intertese Srbije i tako će biti i ubuduće, gospodine predsedniče – rekao je Sijarto obraćujući se predsedniku Srbije i svim prisutnim zvanicama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto prisustvuju polaganju kamena-temeljca za izgradnju fabrike stočne hrane UBM grupacije u Adaševcima.

– Lep su mi govor napisali, ali Sijarto govori o događajima koji se trenutno zbivaju oko nas pa ću i ja nešto reći… MI smo zajednički osudili događaje u našem susedstvu i ponudili svaku vrstu pomoći, i humanitarne, ali moramo pre svega misliti i na svoje građane. Lepo je imati u ovom vremenu ovakvog gosta i čuti glas razuma – rekao je predsednik Srbije naglasivši šta može da učini prijteljstvo dveju zemalja kakvo imaju Srbija i Mađarska – ne samo izgradnju ove fabrike stočne hrane nego i ogromnu partnersku saradnju pa je tako Mađarska izbila na 5. mesto naših ekonomskih partnera kad je reč o razmeni.

Predsednik je te zasluge pripisao viziji mađarskog premijara Viktora Orbana i naglasio da je Mađarska uvek na strani Srbije i uvek zastupa njene interese u EU.

Sijarto u Adaševcima: Ako iko zna šta je to rat, onda su to Srbi

Sijarto je jutros avionom doputovao u Beograd a na aerodromu Nikola Tesla dočekao ga je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

On se na svečanosti u Adaševcima prvi obratio naglasivši da su Srbija i Mađaraska u izuzetnim prijateljskim odnosima i rekao da su naše dve zemlje u prošloj godini imale ekonomsku razmenu vrednu 4 milijarde evra. On se u govoru nekoliko puta osvrtao na prijateljstvo i blisku saradnju naših zemalja rekavši da su se i Mađarska i Srbija trenutno nalaze u teškoj situaciji.

– Mađarska nije želela ovaj rat u svom susedstvu, a ako iko zna šta je to rat, onda su to Srbi – naglasio je Sijarto dodavši da je Mađarska zbog rata u susedstvu obezbedila planove i mere za rezerve hrane.

– Kada nastupamo u Briselu, ne zastupamo samo mađarske nego i intertese Srbije i tako će biti i ubuduće, gospodine predsedniče – rekao je Sijarto, a prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare