ILIJI MILAČIĆU UKINUT PRITVOR, DOBIJA NANOGICU

ILIJI MILAČIĆU UKINUT PRITVOR, DOBIJA NANOGICU

Bivši načelnik Beogradske policije Ilija Milačić priznao je krivicu za odavanje službene tajne za kaznu od sedam meseci kućnog zatvora uz nanogicu, kao i zabranu rada u MUP-u od pet godina, potvrđeno je danas u tužilaštvu.

On je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka, koji je 5. marta presudom potvrdio Viši sud u Beogradu.

Nakon toga sud mu je ukinuo pritvor, u kojem je bio od hapšenja 12. februara, i odredio mu meru zabrane napuštanja stana, precizirala je portparolka suda Tatjana Tešić.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević navela je da je okrivljeni u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i saglasio se sa izricanjem kazne zatvora od sedam meseci, koja će se, kako je navela, izvršiti tako što će je izdržavati u prostorijama u kojima stanuje sa elektronskim nadzorom.

Izrečena mu je i mera zabrane vršenja poziva delatnosti i dužnosti u Ministarstvu unustrašnjih poslova od pet godina, dodala je Rakočević. Milačić je uhapšen 12. februara a dva dana kasnije je na saslušanju u tužilaštvu negirao krivično za koje se tereti iz Zakona o tajnosti podataka, izvršeno u periodu od aprila 2020. godine do dana hapšenja. Za krivično delo odavanje službene tajne, u zavisnosti od njegovog oblika, prema zakonu se može izreći kazna zatvora od šest meseci do osam godina.

Milačiću je nakon hapšenja bio određen pritvor do 30 dana.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare