Gradonačelnik za mandat zaradio trosoban stan

Gradonačelnik za mandat zaradio trosoban stan

Gradonačelniku Kraljeva Predragu Terziću dovoljan je bio samo jedan mandat na čelu grada da u svoju imovinsku kartu upiše trosoban stan od 73 kvadrata. Tako stoji u izveštaju o imovini funkcionera Agencije za sprečavanje korupcije.

Zanimljivo je da 2016. godine, kada je prvi put postao gradonačelnik Kraljeva, Terzić ništa nije imao od imovine.

Tek posle dve godine prvi put je prijavio da nešto poseduje, a reč je o automobilu. Odmah na početku drugog mandata, u septembru prošle godine, u imovinskoj karti gradonačelnika Kraljeva pojavio se i trosoban stan od 73 kvadratna metra, piše Nova.rs.

Još zanimljivije je da je taj stan Terzić kupio, i da je on vlasnik 100 odsto.

Postavlja se pitanje kako je moguće da se uštedi od gradonačelničke plate koja iznosi 112.000 dinara, i da se za četiri godine kupi stan čija tržišna vrednost nije ispod 60.000 evra.

Da je svaki dinar od plate sačuvao u zadnje četiri godine, Terzić nije mogao da sakupi više od 44.000 evra. Ali, s obzirom da nije realno da ne trošite svoju platu, postavlja se veliko pitanje na koji način je kupljen stan.

Uzimanje dugoročnih kredita kod banaka u njegovom slučaju nije moguće, jer je reč o mandatnoj funkciji. Tako da bi i u slučaju da je uzet kredit on mogao da traje najduže četiri godine.

UDARNA VEST.rs (Direktno.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare