Policajac koji je osumnjičen da je ubio bivšu partnerku PRONAĐEN MRTAV!

Policajac koji je osumnjičen da je ubio bivšu partnerku PRONAĐEN MRTAV!

Policajac Marko M. (52), osumnjičen za jučerašnje ubistvo Valjevke Ane Ilić (34), pronađen je danas mrtav i pretpostavlja se da je izvršio samoubistvo.

Policija je danas saopštila da intezivno traga za njim, a u vezi istrage jučerašnjeg ubistva nesrećne žene, majke dvoje maloletne dece, koja ga je u februaru prijavila za proganjanje.

– Policija ga je tada uhapsila, oduzela mu oružje, službenu legitimaciju i značku, nakon čega je sproveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu. Presudom Osnovnog suda u Valjevu, pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora od pet meseci sa uslovom od tri godine, kao i meru zabrane približavanja i komunikacije sa žrtvom na udaljenosti manjoj od 100 metara takođe u trajanju od tri godine. Takođe, Policijska uprava u Valjevu protiv njega je u februaru pokrenula disciplinski postupak i udaljen je sa posla – stoji u saopštenju PU Valjevo.

Kako su “Blicu” potvrdili pouzdani izvori, beživotno telo Marka M. danas je nešto posle podneva pronađeno u naselju Peti puk, na prostoru nekadašnjeg vojnog poligona. On je, prema prvim informacijama sa lica mesta, izvršio samoubistvo.

Reč je o službeniku policijske ispostave Policijske uprave u Valjevu koji je juče nestao i za kojim je, s obzirom da ga je ubijena prijavljivala za proganjanje i fizičke povrede, raspisana policijska potraga kao osumnjičenim za ovo ubistvo.

Ana je, naime, svog bivšeg emotivnog partnera za proganjanje i fizičke povrede poslednji put prijavila početkom tog meseca, ali to nije bila jedina prijava.

– Prva Anina prijava za progananje bila je u decembru 2019. godine, kada je osumnjičeni uhapšen i predat tužiocu. Tom prilikom je zatražen i pritvor za njega, ali je Osnovni sud to odbio, pa mu je samo izrečena mera zabrane prilaska i komuniciranja. I tada je bio suspendovan na poslu i disciplinski kažnjen, ali kako nije bilo sudske osude, nije bilo ni formalnih zakonskih uslova da mu se uruči otkaz – objašnjava naš izvor blizak istrazi.

Ana Ilić, majka dvojice maloletnih dečaka, ubijena je juče u jutarnjim satima na ulazu zgrade u naselju Peti puk u kojoj je živela, kada je pošla na posao u prvu smenu u valjevskoj fabirici „Gorenje“ gde je godinama radila. Danas će biti sahranjena na Novom groblju u Valjevu.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare