MONSTRUOZNO! SILOVAO ŽENE JER UŽIVA U NJIHOVOM STRAHU?! Šok iskaz Igora Miloševića : Prvi put je silovao već sa 10 godina

MONSTRUOZNO! SILOVAO ŽENE JER UŽIVA U NJIHOVOM STRAHU?! Šok iskaz Igora Miloševića : Prvi put je silovao već sa 10 godina

„Priznajem, ja sam višestruki silovatelj! Prvi put sam silovao kad sam imao samo deset godina, nisam tada ni znao da to ne sme da se radi. Dok sam silovao i pljačkao, osećao sam slobodu! Bio sam tada bolestan, jako bolestan, a sada znam da sam činio zlo i više to neću. Od 14. godine na slobodi sam sve ukupno proveo manje od tri meseca. U zatvoru sam tražio lutku za seks, ali mi je nisu dali, kažu, iz bezbednosnih razloga…“

Ovako je za Informer započeo razgovor serijski silovatelj Igor Milošević (44), višestruko osuđivani manijak koji je pre nedelju dana izašao iz zatvora „Nova skela“. Milošević se sve ove dane smucao po glavnom gradu, živeći kao beskućnik, a kada su mu naši reporteri juče prišli na ulici u centru Beograda, bez ustezanja je pristao na razgovor.

Izbo ga zbog jaja

Sa drugarom sam se u zatvoru na Vaskrs tucao jajima, on me je pobedio, pa sam ga ubo nožem, tu kod srca.

Ovako je za Informer započeo razgovor serijski silovatelj Igor Milošević (44), višestruko osuđivani manijak koji je pre nedelju dana izašao iz zatvora „Nova skela“. Milošević se sve ove dane smucao po glavnom gradu, živeći kao beskućnik, a kada su mu reporteri I Informera juče prišli na ulici u centru Beograda, bez ustezanja je pristao na razgovor.

Očuh ga zlostavljao

Milošević kaže da je od najranijeg detinjstva živeo u vanrednim okolnostima. 


– Moj otac je nožem ubio čoveka i otišao je u zatvor kad sam bio jako mali, više ga se uopšte i ne sećam… Počeo sam da kradem kad sam imao samo pet godina, a sa šest godina sam očuhu ukrao pare iz novčanika i odvezao se vozom do Pule. Hteo sam da idem u Rovinj, da vidim more. Tamo sam na plaži ukrao novčanik od mladića i devojke koji su se ljubili. Hvalio sam se time i policija me je odmah uhvatila i vratila kući. Očuh me je tada skinuo golog u podrumu kuće u Dalmatinskoj ulici, gde smo živeli, pa me vezao kablom i satima me tukao, sve pred mojom majkom, koja je do tada bila moja heroina. Ali kakva to majka može da dozvoli da se to radi njenom detetu? Starija sestra me je oslobodila tek posle tri sata. Mislim da sam tada, zbog majke, i zamrzeo žene… – priseća se Milošević.

On priznaje da je prvi put silovao kad je imao samo deset godina i za to nije snosio nikakve posledice!

– Ušao sam tada kroz prozor jedne kuće, da kradem. Žena je spavala unutra i probudila se kada sam ušao u njenu sobu. Potegao sam nož i rekao joj da ćuti. Tada sam to uradio, silovao sam je… Za mene je to bio veliki uspeh! Osećao sam se slobodno! Radio sam u tim godinama razne stvari, policija me je slala u dom za nezbrinutu decu, a ja bih uvek pobegao i opet hteo da budem slobodan – priča Milošević, povezujući reč ‘slobodan’ sa pljačkama i silovanjem, zbog čega je utisak reportera Informera da Igor nije sasvim shvatio kakvo je zlo naneo ljudima i da se zapravo i ne kaje.

‘Uzbuđivao me je strah kod žrtava!’

Na pitanje našeg reportera da li se kaje što je silovao žene i upropastio im živote, Igor Milošević kaže da mu to u tom trenutku nije bilo bitno, ali da se ‘kasnije pokajao’.

 Strah kod tih žena i moja sloboda i uzbuđenje da mogu da radim šta hoću sa njima, zato sam to radio. Kajanje dolazi kasnije… Tada, dok napadam, nema kajanja, već samo hoću da ispunim svoje želje i da vidim njihovu nemoć. Ako me pita: ‘Šta želiš?’, ja izgubim želju, ali ako vidim strah, idem do kraja. Bilo je slučajeva da uđem u radnju, pokažem nož i tražim pare, a radnica mi zalepi šamar i ja kažem: ‘Izvini’ i izađem – rekao je Milošević.

Od 14. godine, kada je postao krivično odgovoran, pa sve do danas, naš sagovornik je na slobodi proveo sve ukupno manje do tri meseca.

– Od 14. godine, pa narednih 30 godina proveo sam u maloletničkom zatvoru i po raznim zatvorima po Srbiji. Ukupno sam manje od tri meseca bio na slobodi i tada sam uvek želeo da budem ‘slobodan’. Meni je u to vreme sistem dozvoljavao da budem ‘slobodan’, da silujem… – šokirao je Milošević svojim ‘razmišljanjem’.

Igor je, dok je bio u zatvoru, po sopstvenom priznanju, izbo dvojicu drugova.

– Prvi put sam se sa drugarom posvađao zbog mesta u TV sali i ubo sam ga nožem ispod rebra. Drugi put sam se sa drugom na Vaskrs tucao jajima i on me je pobedio, a ja sam ga ubo nožem kod srca, samo, srećom, plitko. Osuđivan sam za to, ali nikada nisam izdržao te kazne… U zatvoru sam dva puta pokušao i sebe da ubijem. Prvi put sam se isekao razbijenom keramičkom pločicom, a drugi put sam se nagutao lekova, ali nisam uspeo… – priča Milošević, pa odmah nastavlja da šokira:

 U zatvoru sam tražio da naručim lutku za seks, onu iz seks-šopa, ali nisu mi dali, navodno, iz bezbednosnih razloga, iako u zakonu nigde ne piše da se to ne sme! Poslednjih sedam godina sam bio sam u ćeliji, jer sam to tražio i dozvolili su mi…

Milošević napominje i da je 2015, tokom izdržavanja kazne, pristupio Jehovinim svedocima!?!

 Oni su mi prvi dali izbor u životu, nisu mi govorili: ‘Radi ovo, radi ono…’ Učili su me o Bibliji. Dve i po-tri godine posećivali su me svake nedelje, ali ja sada više nisam Jehovin svedok. Kršten sam u Crkvi Svetog Marka i pravoslavac sam… U zatvoru sam dosta igrao šah i tri puta sam bio šampion, dobio sam i medalje…

Iako Milošević ne odaje utisak da se resocijalizovao, on nas je uveravao da više nikad neće pljačkati i silovati.

– Sad imam iskustva, znam proceduru i nemam više želju i nagon za silovanjem. Imao sam želju ranije, ali sada imam iskustvo. Silovanje je najgore i ja to sada znam… Zašto bih to uradio? Bolje mi je da imam slobodu – rekao je Milošević.

Opasnost po društvo

Igor Milošević je 1992, kad je imao samo 14 godina, za samo tri dana napao čak devet devojaka, od kojih je tri silovao, zbog čega je osuđen na popravni dom. Na slobodi se našao 2001, ali je za samo mesec dana izvršio osam razbojništava i silovao jednu devojku, M. A., u kozmetičkom salonu na Dorćolu, u blizini Prve beogradske gimnazije. Zbog toga je osuđen na deset godina zatvora, ali mu je šokantnom odlukom suda dozvoljen uslovni otpust i iz ‘Zabele’ je izašao posle nepunih šest godina, u avgustu 2007.

Kao što se i očekivalo, Milošević je odmah krenuo u nove pljačke i silovanja. Napadao je žene naoružan nožem, pljačkao ih, a jednu radnicu butika u Ulici Maksima Gorkog u centru Beograda odvukao je u kabinu za presvlačenje i brutalno je silovao, sve vreme joj držeći nož pod grlom. Već narednog dana je ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe na opštini Voždovac i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare. Za sva ova dela je osuđen na 15 godina zatvora i tom prilikom je sudija istakao da Milošević predstavlja „opasnost po društvo“

‘Izbacili me kao kera iz zatvora’

Igor Milošević kaže da trenutno živi na ulici.
 Kada sam odslužio kaznu, otvorili su vrata ćelije i rekli mi da idem. Izbacili su me kao kera, bez dinara! Otišao sam u Centar za socijalni rad, a oni su mi rekli da dođem za dve nedelje, nisu me pitali gde ću i kako ću. Ja hoću da radim, ali treba mi lična karta. Dao mi je jedan drugar novac i ja sam bio u policiji da izvadim ličnu kartu. Hoću da radim, naučio sam zanat u zatvoru i mogu da radim kao bravar ili limar. Ako ne to, kopaću kanale. Želim da vodim miran život, da upoznam žensku svojih godina ili malo stariju i da živim na slobodi – kazao je Milošević. 

UDARNA VEST.rs